Referat: Karlskoga IK - Nora HC

Då var det äntligen dax för seriepremiär efter förra årets inställda säsong.
Ikväll väntade den uttalade seriefavoriten Karlskoga IK i anrika Nobelhallen mao en tuff nöt att knäcka för Noragrabbarna eller kanske för Karlskoga pöjkerna....
Första perioden
Karlskoga kommer ut och vill visa vem som bestämmer med snabbt passningsspel och tuffa dueller där varje närkamp skall fullföljas med fysiskt spel men Nora står upp bra. Nora kommer till en del spelvändningar bla en som ledertill friläge med neddragning och straff som tilldelas Nora efter 06:34. Tyvärr missar Axel dragningen på straffen.
Sedan får Nora chansen i powerplay 5 mot 4 o 5 mot 3 i 30 sekunder, skapar en handfull riktigt bra skott mot mål men ingen utdelning.
I slutet på perioden åker Nora på en utvisning.
Resultat efter första perioden 0-0, skottstatistik 13-10 till Karlskoga.

Andra perioden
Nora drar på sig två stycken utvisningar och Karlskoga får spela 5 mot 3 och till slut gör de 1-0 när det är 3 sekunder kvar på den första utvisningen.
Men 1:30 efter Karlskogas ledningsmål svarar Nora snabbt med att göra 1-1 av Wilmer Atterstål (hans första mål i Noratröjan) tog 23 sekunder efter nedsläpp, detta efter en Karlskoga utvisning. Men Karlskoga replikerar och gör 2-1 efter att man tar upp pucken från långsidan mot blålinjen och sedan slänger in ett skott rakt framifrån med spelare i vägen och pucken letar sig in i mål mellan benen på Noras målvakt. Nora spelar sedan av två stycken boxplayspel på ett bra sätt.
Resultat efter andra perioden 2-1, skottstatistik 11-8 till Karlskoga.

Tredje perioden
En period som startar olyckligt för Nora då Karlskoga efter en Nora utvisning kan ta ledningen med 3-1 efter ett skott från blå linjen som sitter straxt under ribban bakom en skymd Kevin. En period som Karlskoga har ett stort puckinnehav men hålls på utsidan hela tiden med skott utifrån och i från dödavinklar, några puckar tar i stolpe/ribba. I sista minuten blir det lite ”kramkalas” med medföljande utvisningar och Nora tar en timeout när ”krutröken” har lagt sig o plockar ut målvakt och spelar 5 mot 3.
Nora vinner tekningen och efter skottförsök så trycker Axel dit 2:an i nättaket.

Slutresultat Karlskoga - Nora 3-2 (0-0,2-1,1-1),
skottstatistik 39-22 (13-10,11-8, 15-4)
Publik 200

En bra prestation och försvarsinsats men där utvisningarna och Noras ineffektivitet fällde avgörandet idag. Grattis till första målet i Noratröjan Wilmer Atterstål samt en eloge till Kevin i mål trots två olyckliga mål gjorde en bra insats 92,3%.
Nya tag nästa fredag när Sunne IK kommer till NEH-hallen ????